”Vi har kørt forsøg med andre operatører, men må konstatere, at Airnets internet er suverænt den bedste løsning”
Ejerrådgiver Kent Heide
Novasol Bjerregaard
Novasol er den måske største aktør inden for udlejning af sommerhuse i Europa og har en ikke uvæsentlig andel i Ringkøbing-Skjern kommune og nabokommunerne. Ejerrådgiver hos Novasol i Bjerrregård, Kent Heide, er ikke i tvivl om, at Airnets tilbud om trådløst bredbånd har stor betydning for, at turisterne stadig efterspørger feriehuse i de områder, hvor han opererer.- Jeg vil skønne, at 1200-1300 af husene i vores katalog har en bredbåndforbindelse fra AirNet. Vi har kørt forsøg med andre operatører, men må konstatere, at AirNets internet er suverænt den bedste løsning, siger Kent Heide, der såmænd også har fravalgt fiber til fordel for en trådløs forbindelse i hjemmet i Hvide Sande. Han lægger heller ikke skjul på, at han gerne rådgiver om AirNet, når udlejerne beder ham anbefale et selskab.- Det fungerer altid, og med en fornuftig pris på 139 kr. om måneden, skal de blot have cirka en uges ekstra udlejning om året for at have dækket udgiften ind. I gamle dage skulle der være solarier i sommerhuse til regnvejrsdagene. I dag vil gæsterne have internet, så børnene kan bruge smartphones og iPads, og så forældrene kan streame programmerne på deres tv-pakker derhjemmefra. Jeg skyder på, at en god internetløsning i et hus nemt kan give udlejeren 3 ugers ekstra udlejning om året i forhold til huse uden, slutter Kent Heide.
”I landdistrikterne er den rigtige løsning da at satse på trådløst bredbånd. Den løsning, som vi har her, er helt bestemt pris- og konkurrencedygtig”
Forsøgsleder Peter Frøjk
”Ytteborg”, Hjerm
Forsøgsvirksomheden ”Ytteborg” har igennem de sidste 5 år anvendt trådløst bredbånd til at eksportere store mængder data fra planteavlsforsøgene ved Hjerm til servere i Aarhus. Og på virksomheden ryster forsøgsleder Peter Frøjk over planerne om at lægge fibernet ud i et af landets mest tyndt befolkede områder.- Jeg har fibernet derhjemme, og her kan det være ganske fornuftigt, når husene ligger så tæt på hinanden. Men ude i landdistrikterne er den rigtige løsning da at satse på trådløst bredbånd. Den løsning, som vi har her, er helt bestemt pris- og konkurrencedygtig, siger Peter Frøjk.Ytteborg ejes og drives af Landboorganisationernes Forsøgsselskab, og virksomheden kunne i princippet godt have haft fibernet på matriklen i dag:- Vort databehov var for stort til de kobberkabler, som TDC har lagt herud. De kunne dog sagtens lægge fibernet ind til os, men det ville koste os 150.000 kr. Det kunne gøres billigere, men så skulle vi selv rundt til naboerne og overtale dem til også at gå med. Vi er koblet på Airnets sendemast i Hjerm, én kilometer herfra, og forbindelsen fungerer 100 %. Desuden har vi kun oplevet et udfald i de sidste fem år. Vi blev adviseret med en SMS, og 4 timer senere kørte det igen.
vestas
”Så længe vindmølleparkens ejere ikke ønsker at skifte, og Airnet kan levere et konkurrencedygtigt tilbud, er der ingen grund til andet end at fortsætte med den nuværende aftale”
Carsten Roed
Vestas Turbinemanager
Vestas A/S er verdenskendt for sin produktion af møller og søger konstant at optimere driften af sine produkter. En vigtig del i dette arbejde er indsamling af data af fra to vindmølleparker på hver 33 megawatt på arealer ved Ringkøbing.- Det er normalt ikke vores opgave med denne form for drift af vindmølleparker, men vi har brug for at slæbe data hjem fra møllerne, og uploader i perioder store mængder. Desuden anvender vi internet til den løbende overvågning af driften, siger turbinemanager ved Vestas, Carsten Roed.- Vi har altid gjort brug af trådløst bredbånd, hvor udstyret fra Airnet er monteret på en gittermast ved vindmølleparken. Det fungerer upåklageligt. I dag har vi sådan set fibernet ude ved vejen, men så længe vindmølleparkens ejere ikke ønsker at skifte, og Airnet kan levere et konkurrencedygtigt tilbud, er der ingen grund til andet end at fortsætte med den nuværende aftale, siger Carsten Roed.
admiral_strand_logo
”Hvis jeg selv havde et sommerhus på Holmsland Klit, ville jeg også vælge en forbindelse fra Airnet”
Jesper Selvejer
Admiral Strand Lønne og Blåvand
Som formidler af sommerhuse langs den jyske vestkyst fra Blåvand til Søndervig er Jesper Selvejer ikke i tvivl om, at internetforbindelsen til feriehuset har betydning for efterspørgslen.- Hvis du skal vælge mellem to huse, så vælger gæsten det hus, hvor der er internet. Ingen tvivl om det. Så internet øger ejerens muligheder for at få udlejet huset, siger han.Jesper Selvejer peger på, at der teknisk og vejrmæssigt er de samme problemstillinger omkring trådløst internet, som der for eksempel opleves i sommerhuse med parabol-tv, men han har absolut gode erfaringer med trådløse internetforbindelser:- Jeg synes i hovedtræk, at det fungerer positivt, og som udgangspunkt er folk glade for en trådløs løsning. Hvis jeg selv havde et sommerhus på Holmsland Klit, ville jeg også vælge en forbindelse fra Airnet, siger Jesper Selvejer.
komtek1
”En pdf-fil kan nemt fylde flere megabit, og hvis transmissionen af en sådan fil er ikke hurtig nok, kan der gå kludder i overførslen. Derfor er vi dybt afhængige af at have en hurtig trådløs forbindelse fra Airnet”
Direktør Jens Peter Jensen
Komtek Miljø A/S, Holsted
For miljøvirksomheden Komtek A/S ved Holsted i Sydjylland har det aldrig handlet om valget mellem en fiberløsning eller trådløst bredbånd. Virksomheden er nemlig placeret så langt nærmeste byområde, at der ikke findes et alternativt tilbud til den trådløse forbindelse med virksomheden Airnet.Komtek A/S gør brug af en 100/100 forbindelse og er koblet på Airnets mast i Lunde, hele 48 kilometer fra virksomheden. Ser man bort fra genstridige vejrguder, som har påført gener som følge af lyn eller antennen, som er blæst ned fra firmaets skorsten under et blæsevejr, så er der 100 % tilfredshed med internetforbindelsen.- Vi har to forretningsområder, men primært beskæftiger vi os med bearbejdning af organiske restproduktioner i form af haveaffald, der omdannes til kompost samt organisk affald fra dagrenovation. Det sidste foregår i et anlæg her ved Holsted, hvor vi kan adskille ikke-organisk materiale som for eksempel plast fra madaffald, som derpå anvendes i et biogas-anlæg om omdannes til energi og kompost, oplyser direktør Jens Peter Jensen, Komtek A/S.Når virksomheden samtidig har brug for en hurtig og stabil internetforbindelse, hænger det sammen med udsendelse af projektbeskrivelser til såvel ind.- som udland:
– Vi afsender en del tegninger, som er udarbejdet på CAD, og de er særdeles data-tunge. En pdf-fil kan nemt fylde flere megabit, og hvis transmissionen af en sådan fil er hurtig nok, kan der gå kludder i overførslen. Derfor er vi dybt afhængige af den hurtige forbindelse, som vi har, siger Jens Peter Jensen.
”Især Air-Nets service er helt i top, og de kommer gerne ud og måler hos en potentiel nu kunde, om de nu også kan levere en stabil internetforbindelse og den hastighed, som kunden har ønsket.“
Bent Guldberg, marketingsansvarlig
hos Westerlund.dk
Hos udlejningsbureauet Westerlund.dk med hovedkvarter i Søndervig er der udbredt tilfredshed med både internethastighederne og servicen fra Air-Net.- Vi er et lille privatejet udlejningsbureau med 230 feriehuse i et område fra Hvide Sande i syd til Vedersø i nord, og jeg vil tro, at de 80-90 af husene har Air-Net.- Nogle sommerhusejere vælger den lille pakke til 109 kr. om måneden, fordi huset kun bruges til udlejning, og hastigheden er høj nok til, at gæsterne kan hente mails, nyheder og streame lidt tv. Dem der også bruger huset til både eget brug og udlejning, vælger ofte en højere hastighed på deres internet, fortæller marketingsansvarlig hos Westerlund.dk, Bent Guldberg.

Ifølge Bent Guldberg har Air-Nets trådløse forbindelser kørt uden problemer igennem de sidste 2-3 år, og da han også selv bruger Air-Net i det daglige på kontoradressen,, har han om nogen et førstehåndskendskab til netop dette forhold.

– Især Air-Nets service er helt i top, og de kommer gerne ud og måler hos en potentiel ny kunde, om de nu også kan levere en stabil internetforbindelse og den hastighed, som kunden har ønsket. Er der forhold som eksempelvis tæt og meget høj bevoksning omkring sommerhuset, som umuliggør dette, giver man høfligt kunden afslag på at få en aftale. Det er en ærlig og redelig fremgangsmåde, siger Bent Guldberg.